Cyberincidenten: de werkelijkheid is nog erger!
Eén bedrijf op de drie maakte het afgelopen jaar minstens één cyberincident mee. Dat kost geld en doet medewerkers uitvallen.
Ontdek hoe beslissingsnemers in de Benelux daar mee omgaan.
Eén bedrijf op de drie maakte het afgelopen jaar minstens één cyberincident mee. Dat kost geld en doet medewerkers uitvallen.
Ontdek hoe beslissingsnemers in de Benelux daar mee omgaan.
Nederland zet de grove middelen in om bedrijfsleiders te laten investeren in een betere cyberweerbaarheid van hun bedrijf : Beursgenoteerde ondernemingen moeten vanaf boekjaar 2023 verplicht in hun jaarverslag uitleggen hoe ze zorgen dat de belangrijkste IT-systemen soepel en veilig blijven draaien.
“Er wordt voorspeld dat de cybercriminaliteit wereldwijd in 2023 11,5 biljoen dollar gaat kosten”, vertelt cybersecurity-expert Erik Westhovens. "Voluit geschreven is dat 11.500.000.000.000 dollar. Dat is heel veel geld."
"95% van alle gevallen met ransomware beginnen met één maltje" gaat Erik Westhovens verder.
Hoe kun je je verdedigen?
Sinds deze week staat cyberveiligheid bij veel bedrijven weer bovenaan op de agenda.
Onze cyberverzekeringen kosten meestal veel minder dan de € 10.000 waarvan sprake in een recent artikel in De Tijd.
Bestuurders van KMO's onderschatten nog steeds de risico's van een cyberaanval.
Ontdek de resultaten van nieuw onderzoek...en wat Nederland daarmee gaat doen !
Zo'n 88 procent van de organisaties die eerder zijn aangevallen door ransomware, zou er bij een volgende aanval opnieuw voor kiezen om losgeld te betalen. Bij bedrijven die nog niet werden getroffen door een cyberincident ligt de betalingsbereidheid op slechts 67% Een opvallend verschil...
In Nederland werden in 2021 niet minder dan 14.900 gevallen van 'cybercriminaliteit' aangemeld bij de politie.
Dat is een stijging met meer dan 300% ten opzichte van 2019 !
En we hebben de 'top' nog niet bereikt...
Met de escalatie van het conflict in Oekraïne groeit ook bij veel bedrijven en organisaties de bezorgdheid over cyberaanvallen.
Want bij moderne oorlogen is er ook een digitale frontlinie...
Trend Micro, wereldwijd leider in cloudbeveiliging, presenteert een nieuw onderzoek waaruit blijkt dat de aanhoudend lage betrokkenheid van "de C-Suite" impact kan hebben op security-investeringen en organisaties kan blootstellen aan meer cyberrisico’s.
Europese privacyregulatoren hebben het voorbije jaar net geen 1,1 miljard euro aan boetes uitgeschreven voor bedrijven die zich niet aan de GDPR-privacyrichtlijnen hielden.
Heeft u vragen over uw contract, uw factuur of wenst u informatie over onze producten en diensten? Vul dan hier even het contactformulier in. Wij bezorgen u zo snel mogelijk een antwoord.
Indien u geïnteresseerd bent in een CyberCrime polis, kunt u hier online een offerte aanvragen. U hoeft slechts enkele basis gegevens te verstrekken, en wij doen de rest.