Blog

Wat als u terug aangewezen bent op fax-apparaten en papier?

Wat als u terug aangewezen bent op fax-apparaten en papier?

Het Hollywood Presbyterian Medical Center in Californië is het slachtoffer geworden van ransomware.
Dit is een chantagemethode waarbij internetcriminelen een computer via speciale software vergrendelen. Zij heffen die vergrendeling pas op als er door het slachtoffer "losgeld" is betaald. 

 

Grote problemen bij het Hollywood Presbyterian Medical Center in Californië. De computers van de zorginstelling zijn het slachtoffer geworden van ransomware. Dit is een chantagemethode
waarbij internetcriminelen een computer via speciale software vergrendelen. Zij heffen die vergrendeling pas op als er door het slachtoffer "losgeld" is betaald.  

Zolang het ziekenhuis niet heeft betaald kunnen de computers niet worden gebruikt. Het is daardoor niet mogelijk om CT-scans te maken en documenten te raadplegen. Verder is het werk in het lab stilgelegd en is de apotheek onbereikbaar. Ook is het niet mogelijk om patiënteninformatie aan te vullen of te e-mailen.

Medewerkers zijn aangewezen op fax-apparaten en alles moet op papier worden genoteerd.


3,6 miljoen dollar

Zelfs de systemen op de noodhulp-afdeling hebben er last van gehad, zegt de topman van het ziekenhuis in gesprek met de de lokale zender NBC Los Angeles. Een aantal patiënten is overgebracht naar andere ziekenhuizen.

Er is contact met de politie en de FBI, maar het is volgens CSO Online nog altijd onduidelijk wie er achter de aanval zit. Wel is duidelijk dat de criminelen 3,6 miljoen dollar aan losgeld eisen. Volgens de topman van het ziekenhuis was de aanval willekeurig, maar hij weidde verder niet uit over wat er precies is gebeurd.

 

Bron: NOS.nl - http://nos.nl/artikel/2087234-internetcriminelen-houden-ziekenhuis-vs-al-week-offline.html

 

Wake up … Hoog tijd om dit op de agenda te zetten

-    Hoe gaat u hier nu en in de toekomst mee om? Analyseer de situatie via de CYBERTEST

-    Investeer maximaal in beveiliging en opleiding en vermijd schade - Lees onze preventietips

-    Verzeker u als sluitstuk op een effectief cyberveiligheidsbeleid - Ontdek onze oplossingen!

 

Disclaimer: Deze tekst heeft louter als doel een facet van de inhoud van de dekking op een beknopte manier toe te lichten.  Deze tekst doet geen afbreuk aan de specifieke waarborgbeperkingen, uitsluitingen, vrijstellingen en wachttijden, of enig ander gedeelte van de algemene en bijzondere voorwaarden van de polissen c.q. het verzekeringscontract dat u eventueel via ons onderschreven hebt.  Uiteraard zal er ook nooit uitgekeerd worden tot boven de contractueel verzekerde bedragen.  In het algemeen kunnen aan deze tekst geen rechten ontleend worden noch lastens CyberContract, noch lastens de verzekeraars, noch lastens de verdelende makelaars, noch lastens de dienstverleners en/of andere samenwerkende partners.

Volg ons

linkedin facebook twitter  email

Contacteer ons

Heeft u vragen over uw contract, uw factuur of wenst u informatie over onze producten en diensten? Vul dan hier even het contactformulier in. Wij bezorgen u zo snel mogelijk een antwoord.

Contacteer ons

Offerte

Indien u geïnteresseerd bent in een CyberCrime polis, kunt u hier online een offerte aanvragen. U hoeft slechts enkele basis gegevens te verstrekken, en wij doen de rest.

 

Bereken nu