Blog

Toegangsbadges veilig?

Je kent ze wel, de pasjes die je krijgt als je op hotel gaat. Deze worden ook gebruikt door vele bedrijven, politiezones, gemeenten, ect.

Uit een onderzoek dat Het Laatste Nieuws samen met een computerspecialist voerde, blijkt dat deze badges helemaal niet zo veilig zijn dan dat we dachten. 


Door het radiosignaal te onderscheppen, kunnen de identificatiegegevens in minder dan een minuut worden overgemaakt naar blanco pasjes. Een wildvreemde met slechte bedoelingen kan door in uw buurt te staan, toegang krijgen in uw bedrijf!


Zelfs iemand zonder kennis kan toegang verkrijgen. Het internet staat vol met handleidingen en zo'n kopieertoestel voor deze pasjes is al verkrijgbaar voor 10 euro!


Lees hier
 het hele artikel

 
Maar er is meer!
Wist u dat deze ongeoorloofde toegang bij CyberContract een verzekerde oorzaak is?

Indien iemand uw pasje kopieert, gebruikt en inbreekt om uw bedrijf om data te stelen of om een systeemfalen te veroorzaken, zal onze polis dekking voorzien!

Volg ons

linkedin facebook twitter  email

Contacteer ons

Heeft u vragen over uw contract, uw factuur of wenst u informatie over onze producten en diensten? Vul dan hier even het contactformulier in. Wij bezorgen u zo snel mogelijk een antwoord.

Contacteer ons

Offerte

Indien u geïnteresseerd bent in een CyberCrime polis, kunt u hier online een offerte aanvragen. U hoeft slechts enkele basis gegevens te verstrekken, en wij doen de rest.

 

Bereken nu