Blog

3 top-initiatieven voor bedrijven met een webshop

CyberContract en SafeShops zijn partners

Tijdens de Corona-crisis zagen we een pijlsnelle doorbraak van webshops bij de ‘klassieke’ handelaren. Gedwongen door de impact van het Covid-19 virus was vooral de snelheid waarmee de webshop kon worden opgeleverd voor velen cruciaal.  Hierdoor werden niet alle keuzes goed doordacht, wat deze gevestigde  bedrijven extra kwetsbaar maakt voor een digitale Covid-19 die hierop inspeelt.  En anders dan een zuivere webshop die van nul begint en enkel z’n investering riskeert, hebben deze bedrijven ook heel hun zorgvuldig opgebouwde naam & bedrijf te verliezen.

Het is vooral goed dat ook gevestigde bedrijven zich online manifesteren. Maar het is nog slimmer om dat veilig te doen, en met de juiste partners.  Hieronder zoomen we in op 3 zaken die uw aandacht verdienen !

 

WE ARE LOCAL

SafeShops is de Belgische e-commerce sectorvereniging en tevens partner van CyberContract.  Zij verdedigen de belangen van bedrijven met een webshop en bieden hun leden actieve ondersteuning met oa de vertaling van GDPR naar juiste en geldige contracten, privacy statements, … .  

Om lokale handelaars met een webshop te steunen lanceerde SafeShops op 14 april in nauwe samenwerking met het Nationaal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) en Bpost een online campagne "we are local".  

Bedrijven kunnen hun webshop daar gratis aanmelden en op die manier mee genieten van extra zichtbaarheid.  1 maand na lancering  hebben al 1.050 nederlandstalige webshops en 155 franstalige webshops zich aangemeld.   Een absolute MUST DO!

 

 

FREEMIUM SECURITY SCAN

Enkele jaren geleden richtte SafeShops  een Security Board op om samen met gespecialiseerde partners kennis uit te wisselen & initiatieven uit te werken om bedrijven met een Webshop beter bestand te maken tegen de enorme uitdaging(en) van online-veiligheid.  CyberContract is al sinds opstart een trots lid van deze Security Board.

In 2018 zag een erg stevig certificatie-traject het levenslicht onder de naam “SafeShops Security Seal”.  Wie dit behaalt wordt beloond met een zichtbaar veiligheidslabel en geniet bij CyberContract grote voordelen op vlak van acceptatie en een hoge korting op de verzekeringspremie (ontdek het hier)

Omdat dit traject best wel wat aandacht & ressources vergt, werd ook een tweede programma uitgewerkt en opgeleverd in april 2020 : de SafeShops Freemium Security Scan 

Deze Security Scan is een 100% gratis online test die de opgegeven Webshop URL zeer concreet zal onderwerpen aan een set geautomatiseerde tests op zaken die ècht elke webshop op orde moet hebben qua veiligheid. 

Het volstaat je hier aan te melden om de test te lanceren.  De resultaten van de verschillende tests worden samengevat in een handig rapport dat je nadien kan gebruiken om verbeteringen door te voeren.  Of te bespreken met je IT-partner(s). Een MUST DO !

 

 

GEMAKKELIJKER & GOEDKOPER VERZEKERD

CyberContract gaf niet alleen steun aan bovenstaande initiatieven om webshops veiliger te maken.  We vernieuwden begin april 2020 ook onze acceptatiepolitiek zeer fors : webshops worden niet langer als high-risk activiteit ingeschaald maar volgen vanaf nu de gewone acceptatielogica  :

 

Zo maakten we de cirkel rond : maximaal ondersteunen van preventie & het nog toegankelijker maken van onze verzekeringsformules zodat bedrijven een cyberincident juist aanpakken en overleven.

 

Volg ons

linkedin facebook twitter  email

Contacteer ons

Heeft u vragen over uw contract, uw factuur of wenst u informatie over onze producten en diensten? Vul dan hier even het contactformulier in. Wij bezorgen u zo snel mogelijk een antwoord.

Contacteer ons

Offerte

Indien u geïnteresseerd bent in een CyberCrime polis, kunt u hier online een offerte aanvragen. U hoeft slechts enkele basis gegevens te verstrekken, en wij doen de rest.

 

Bereken nu