Blog

Paswoorden, een heikel punt voor elke onderneming

Oktober 2020 was de 8ste Europese maand van de cyberveiligheid. Met dit initiatief hoopt de EU haar burgers en bedrijven bewuster te maken van het belang van cyberbeveiliging en van het gevaar van cyberdreigingen. Met Cybercontract dragen we hiertoe graag ons steentje bij, met deze blog over de achileshiel voor veel bedrijven :  'wachtwoorden' 

Een veilig 'wachtwoord-beleid' is voor een onderneming elementair.  Het is ook een alomgekend pijnpunt, omdat het van werknemers een grote inspanning & betrokkenheid verwacht.  Het zijn immers zij die een wachtwoord moeten kiezen.  En het is al vele malen bewezen : de mens is 'de weakest link' in cyberveiligheid. 

Niet overtuigd ?  Bekijk dat dit fenomenale filmpje.  De mensen uit dit filmpje kunnen net zo goed jouw medewerkers zijn. .

In eerdere blogs schreven we al over lichtzinnigheid omtrent wachtwoorden en de verwoestende impact daarvan  :

  

Goed beleid

Goed beleid is niet hetzelfde als strengere regels en een opgedreven frequentie van wachtwoord-wijzigingen.  Neen...je hebt nood aan betrokkenheid.  en aan besef dat niemand in staat is om veel verschllende wachtwoorden te onthouden...zeker niet als deze frequent wijzigen en bovendien 'complex' samengesteld moeten zijn.

Op zoek naar een hoger niveau van cyberveiligheid, is het slim om te beginnen bij het begin :  Get the basics right !

Dit filmpje duurt minder dan 4 minuten en geeft glashelder antwoord op  vragen als  "Wat is een veilig paswoord?"  ,  "Is een lang paswoord per definitie veiliger dan een korter paswoord?"  ,  “Waarom beter een 'wachtzin' gebruiken ?"   Een must-see !

 

Maar er is meer!

Klaar voor de next-step ? Doe dan deze cybertest ...het toont je de sterktes & zwaktes van je cyberveiligheidsbeleid, scoort de relevantie van 10 preventieve acties die je kan ondernemen.  En schat ook de relevantie van de belangrijkste cyberverzekeringsdekkingen in.

Want een goede cyberverzekering is een logisch sluitstuk van uw cyberveiligheidsbeleid.  

En al onze verzekeringsformules dekken de gevolgen van een "ongeoorloofde toegang".    Bereken hier hoeveel een cyberverzekering voor uw bedrijf juist kost...of contacteer een van onze partners voor advies ! 

 

Volg ons

linkedin facebook twitter  email

Contacteer ons

Heeft u vragen over uw contract, uw factuur of wenst u informatie over onze producten en diensten? Vul dan hier even het contactformulier in. Wij bezorgen u zo snel mogelijk een antwoord.

Contacteer ons

Offerte

Indien u geïnteresseerd bent in een CyberCrime polis, kunt u hier online een offerte aanvragen. U hoeft slechts enkele basis gegevens te verstrekken, en wij doen de rest.

 

Bereken nu