Blog

Wat met de mailbox van mijn ex-medewerker na zijn vertrek?

Expert levert advies

"Wat met de mailbox van mijn ex-medewerker na zijn vertrek?"  Een heel herkenbare vraag voor ondernemers. Recent veroordeelde de GBA  een bedrijf tot € 15.000 boete omdat het de mailbox van een ex-werknemer (CEO) nog bleef gebruiken na diens ontslag. 

 

Op 29 september 2020 oordeelde de GBA dat het een bedrijf niet is toegestaan om de e-mailaccount op naam van een voormalig CEO gedurende meer dan tweeënhalf jaar na zijn vertrek nog in gebruik te houden en de inkomende e-mails te forwarden naar een huidige medewerker binnen het bedrijf. De GBA legde het bedrijf een boete op van 15.000 Euro.

Een zware sanctie voor een marktpraktijk die volgens ons bij heel wat bedrijven voorkomt.  Daarom vroegen we onze hotline-partner AFFLUO, gespecialiseerd in deze materie, om meer duiding.  Want gelukkig is de problematiek en ook de argumentatie van de GBA minder zwart-wit.  Het werkstuk dat wij terugkregen is deze boeiende whitepaper die we graag & helemaal gratis met u delen.

 

Waarom u deze whitepaper moet lezen omdat 

  • het glashelder geschreven is, ook voor niet-juristen/advocaten. 
  • ook uw bedrijf met deze problematiek kampt en onjuist handelen veel geld kan kosten
  • u hem helemaal gratis kan downloaden :-)

 

Klik hier om de whitepaper te downloaden 

 

 

TIP

[1] Bovenstaande problematiek toont aan dat een cyberincident niet enkel een IT-uitdaging vormt, maar dat ook juridische bijstand essentieel is.  Bij CyberContract bieden we in al onze verzekeringsformules de uitbreiding rechtsbijstand aan en wordt elk aangemeld cyberincident ook door onze legal partner Affluo bekeken. Zodat u tijdig en juist wordt geadviseerd omtrent de wettelijke verplichtingen en procedures die je hoort te volgen.

[2] Herlees onze whitepaper ism Affluo van maart 2020 over een opmerkelijk arrest van het Hof van Beroep te Parijs : niet elk cyberincident is overmacht

[3] Lees ook onze blogpost van 29 september 2020  over de casus van een 42-jarige man uit Nijlendie zijn ontslag niet goed verteerde en het computersysteem van z'n ex-werkgever lam legde. We zoomen in om deze concrete casus & leggen uit hoe onze cyber-verzekeringsformules dekking en tussenkomst zouden verlenen.

Volg ons

linkedin facebook twitter  email

Contacteer ons

Heeft u vragen over uw contract, uw factuur of wenst u informatie over onze producten en diensten? Vul dan hier even het contactformulier in. Wij bezorgen u zo snel mogelijk een antwoord.

Contacteer ons

Offerte

Indien u geïnteresseerd bent in een CyberCrime polis, kunt u hier online een offerte aanvragen. U hoeft slechts enkele basis gegevens te verstrekken, en wij doen de rest.

 

Bereken nu