Blog

Ondernemers onderschatten het risico van cybercrime

De kosten van cyberaanvallen zijn de voorbije jaren geëxplodeerd. Diefstal van data en het gijzelen van systemen nemen hals over kop toe. 

Ondanks deze toegenomen dreiging blijft de risicoperceptie van cybercrime onder ondernemers laag ...

 Dat is zorgelijk omdat het risico op cybercriminaliteit juist structureel toeneemt.

Bedrijven beloven beterschap.

Het goede nieuws is dat bijna de helft van de ondervraagde ondernemingen van plan zijn om extra maatregelen te nemen op het gebeid van cybercriminaliteit. Gevraagd naar het type maatregelen dat ondernemers van plan zij nte nemen, zegt hetmerendeel te willen inzetten op preventieve maatregelen.

Risico's tussen sectoren lopen uiteen.

Opvallend daarbij is de sector industrei die in 2020 van de achtste plaats naar de tweede plaats steeg op de mondiale lijst top tien aangevallen sectoren 2020.

De gezondheidszorg kampte in 2020 eveneens met meer cybercriminaliteit en steeg van plaats tien naar zeven. De coronapandemie heeft de digitalisering van de zorg in een stroomversnelling gebracht, maar heeft de sector daardoor ook kwetsbaarder gemaakt voor cybercriminelen.

Het aanvalsvolume zegt echter niet alles. Zo is het aantal aanvallen op de energiesector met 11 procent nog vrij beperkt, maar is de impact van een aanval enorm. 

Nuttige info en links

Voor meer informatie over dit onderzoek verwijzen we graag naar een artikel op de site van Cybercrimeinfo. U vindt er ook een link naar het volledige onderzoeksrapport.

 

Ontdek de concrete engagementen van onze hotline-bijstand !

Bereken hier hoeveel onze cyberverzekering zou kosten voor uw bedrijf.

Op zoek naar een manier om uw bedrijf zelf eens een spiegel voor te houden....vooraleer een cyberincident dit doet ?  Investeer dan 15 minuten van uw tijd in onze gratis online cybertest. U krijgt aan het einde van de test direct een bijzonder volledige eindrapport waarmee u concreet aan de slag kan.  En uw privacy is 100% gewaarborgd...wij kunnen en zullen uw antwoorden dus niet gebruiken voor commerciële doeleinden.

Heeft u vragen over onze verzekeringsoplossingen?  Bekijk dan onze site of neem contact op met een van onze gespecialiseerde partnermakelaars !

 

 

 

Volg ons

linkedin facebook twitter  email

Contacteer ons

Heeft u vragen over uw contract, uw factuur of wenst u informatie over onze producten en diensten? Vul dan hier even het contactformulier in. Wij bezorgen u zo snel mogelijk een antwoord.

Contacteer ons

Offerte

Indien u geïnteresseerd bent in een CyberCrime polis, kunt u hier online een offerte aanvragen. U hoeft slechts enkele basis gegevens te verstrekken, en wij doen de rest.

 

Bereken nu