Blog

Meer betrokkenheid C-Suite nodig om in 2022 cyberrisico’s te beperken

Trend Micro, wereldwijd leider in cloudbeveiliging, presenteert een nieuw onderzoek waaruit blijkt dat de aanhoudend lage betrokkenheid van "de C-Suite" impact kan hebben op security-investeringen en organisaties kan blootstellen aan meer cyberrisico’s. 

"C-suite" is een hype woord voor de belangrijkste bestuurders van een onderneming...of nog : iedereen binnen een organisatie met het woord "Chief" in de functiebenaming. 

Het onderzoek door Trend Micro toont aan dat het net deze "Chiefs" zijn die zichzelf te weinig aangesproken voelen tot het thema van 'cyberveiligheid'.

Deze lage betrokkenheid leidt vaak (logisch ook) tot te weinig investeringsbereidheid in projecten die de cyberweerbaarheid van de onderneming verbeteren.

Maar ook het omgekeerde is waar : vaak wordt snel-snel vanalles goedgekeurd (“met geld gesmeten”) zonder dat de projectinhoud grondig & kritisch wordt geëvalueerd.

 

Deze boeiende blog met ingesloten de studie van Belgium Cloud vat dat onderzoek heel mooi samen.

Volg ons

linkedin facebook twitter  email

Contacteer ons

Heeft u vragen over uw contract, uw factuur of wenst u informatie over onze producten en diensten? Vul dan hier even het contactformulier in. Wij bezorgen u zo snel mogelijk een antwoord.

Contacteer ons

Offerte

Indien u geïnteresseerd bent in een CyberCrime polis, kunt u hier online een offerte aanvragen. U hoeft slechts enkele basis gegevens te verstrekken, en wij doen de rest.

 

Bereken nu