Blog

Bestuurders die IT niet op orde hebben riskeren vanaf 2023 boetes.

Althans, dat is wat er in Nederland wijzigt vanaf boekjaar 2023.

Beursgenoteerde bedrijven in Nederland moeten vanaf boekjaar 2023 verplicht in hun jaarverslag uitleggen hoe ze zorgen dat de belangrijkste IT-systemen soepel en veilig blijven draaien. 

 

Daarmee komt in feite een einde aan de fase van bewustwording over het belang van goede governance van IT.

Dat zo'n bewustwording meer dan nodig is, blijkt ook uit een vorige  blog:

CyberContract - Slechts 30 procent van de bestuurders van KMO's zien cybercrime als een groot risico voor de organisatie !

 

Maar nu gaat men in Nederland een stap verder: wie hiermee geen rekening houdt vanaf het boekjaar 2023 riskeert dus boetes.

 

 

 

Gaat ook de Belgische overheid dit voorbeeld volgen? Ga je dit als bedrijf afwachten? 

Of net niet? 

 

Nuttige info en links

Voor meer informatie verwijzen we graag naar het artikel op de site van Belgium Cloud.

 

Ontdek de concrete engagementen van onze hotline-bijstand !

Bereken hier hoeveel hoeveel onze cyberverzekering zou kosten voor uw bedrijf.

Op zoek naar een manier om uw bedrijf zelf eens een spiegel voor te houden....vooraleer een cyberincident dit doet ?  Investeer dan 15 minuten van uw tijd in onze gratis online cybertest. U krijgt aan het einde van de test direct een bijzonder volledige eindrapport waarmee u concreet aan de slag kan.  En uw privacy is 100% gewaarborgd...wij kunnen en zullen uw antwoorden dus niet gebruiken voor commerciële doeleinden.

Heeft u vragen over onze verzekeringsoplossingen?  Bekijk dan onze site of neem contact op met een van onze gespecialiseerde partnermakelaars !

Volg ons

linkedin facebook twitter  email

Contacteer ons

Heeft u vragen over uw contract, uw factuur of wenst u informatie over onze producten en diensten? Vul dan hier even het contactformulier in. Wij bezorgen u zo snel mogelijk een antwoord.

Contacteer ons

Offerte

Indien u geïnteresseerd bent in een CyberCrime polis, kunt u hier online een offerte aanvragen. U hoeft slechts enkele basis gegevens te verstrekken, en wij doen de rest.

 

Bereken nu