sept 4

6 tips opdat uw bedrijf kan blijven functioneren tijdens en na een cyberaanval

Het begrip ‘Cyber Resilience’ (CR), ook wel ‘de veerkracht van de cyberomgeving’ staat centraal in deze blogpost. Een bedrijf met een hoge mate aan CR zal, ondanks negatieve cyberincidenten, blijven presteren en beoogde doelen nog steeds behalen.

Lees meer...
aug 30

Cyberclaim: Cyberdiefstal: Productiebedrijf

Op een vrijdag krijgt een boekhouder een antwoord op een mail van een collega die op dat moment met verlof is.

De gebruikelijk contactpersoon van de leverancier stuurde een herinnering aan boekhouder dat de rekeningnummer is gewijzigd sinds de laatste routinebetaling.
Daarnaast vraagt ze wanneer de factuur voor een bedrag van 139.700 euro van de laatste levering aangezuiverd wordt. Zich van geen kwaad bewust meldt de boekhouder dat de betaling die namiddag nog uitgevoerd zal worden. Waarop de leverancier bevestigt.

Maandag middag krijgt de boekhouder terug een mail van de leverancier. Zij vragen wederom wanneer de factuur van de laatste levering aangezuiverd wordt.

Lees meer...
mei 29

1 jaar GDPR

GDPR vierde zijn eerste verjaardag. Wat kunnen we zeggen over de wetgeving 1 jaar na diens intrede?

Lees meer...
mei 8

Anonieme cyberaanvallen?

Uit een recent onderzoek van Kaspersky Lab, blijkt dat 20% van de IT beleidsmakers niet eens kan achterhalen hoe een cyberaanval heeft kunnen plaatsvinden. De overige 80% weet wel hoe, maar de dader achter een aanval aanwijzen blijkt moeilijk.

Lees meer...
mei 6

Toegangsbadges veilig?

Je kent ze wel, de pasjes die je krijgt als je op hotel gaat. Deze worden ook gebruikt door vele bedrijven, politiezones, gemeenten, ect.

Uit een onderzoek dat Het Laatste Nieuws samen met een computerspecialist voerde, blijkt dat deze badges helemaal niet zo veilig zijn dan dat we dachten. 

Lees meer...

Volg ons

linkedin facebook twitter  email

Contacteer ons

Heeft u vragen over uw contract, uw factuur of wenst u informatie over onze producten en diensten? Vul dan hier even het contactformulier in. Wij bezorgen u zo snel mogelijk een antwoord.

Contacteer ons

Offerte

Indien u geïnteresseerd bent in een CyberCrime polis, kunt u hier online een offerte aanvragen. U hoeft slechts enkele basis gegevens te verstrekken, en wij doen de rest.

 

Bereken nu