2017 was een druk jaar voor cyberveiligheid

In 2017 kregen computers af te rekenen met steeds meer cybersecurity problemen. Malware werd steeds professioneler en richtte ook op ongeziene schaal schade aan. Wannacry, Petya, NotPetya, ... liggen nog vers in het geheugen...

Wat maakt van uw bedrijf een doelwit? Het klinkt misschien banaal, maar veel 'hackers' zijn ordinaire dieven, die uit zijn op geld. Het klassieke verhaal van ransomware, waarbij bestanden versleuteld worden, is intussen klassiek geworden. Maar misschien zijn er wel gevaren waar u niet onmiddellijk aan denkt. Ongelukkige werknemers, concurrenten die interesse hebben in uw IP.

Een lek kan ook gewoon het gevolg zijn van een collega die even niet oplettend genoeg is. Een phising mail blijft een veel voorkomende bron van cyberincidenten.

Bereid uw bedrijf goed voor, zowel op technisch als op organisatorisch gebied. En vergeet, na alle voorzorgsmaatregelen, niet om het risico dat er nog overblijft, te verzekeren met een CyberContract. 100% veilig bestaat immers nooit...

 

Disclaimer: Deze tekst heeft louter als doel een facet van de inhoud van de dekking op een beknopte manier toe te lichten.  Deze tekst doet geen afbreuk aan de specifieke waarborgbeperkingen, uitsluitingen, vrijstellingen en wachttijden, of enig ander gedeelte van de algemene en bijzondere voorwaarden van de polissen c.q. het verzekeringscontract dat u eventueel via ons onderschreven hebt.  Uiteraard zal er ook nooit uitgekeerd worden tot boven de contractueel verzekerde bedragen.  In het algemeen kunnen aan deze tekst geen rechten ontleend worden noch lastens CyberContract, noch lastens de verzekeraars, noch lastens de verdelende makelaars, noch lastens de dienstverleners en/of andere samenwerkende partners.


Reacties
(Gaarne inloggen of registreren om te reageren)

Volg ons

linkedin facebook twitter  email

Contacteer ons

Heeft u vragen over uw contract, uw factuur of wenst u informatie over onze producten en diensten? Vul dan hier even het contactformulier in. Wij bezorgen u zo snel mogelijk een antwoord.

Contacteer ons

Offerte

Indien u geïnteresseerd bent in een CyberCrime polis, kunt u hier online een offerte aanvragen. U hoeft slechts enkele basis gegevens te verstrekken, en wij doen de rest.

 

Bereken nu