'Control Pedro' kraakt paswoorden

Op de CyberContract workshop voor onze partner-makelaars besteedden we een belangrijk deel van de presentaties aan wat allemaal kan mislopen bij bedrijven aan cyberincidenten. Een belangrijke boodschap daarbij is, dat de zwakste schakel vaak de mens is! Investeringen in technologie zoals firewalls en virusscanners, hebben pas echt zin als het personeel goed wordt ingelicht en doordrongen is van de noodzaak tot veilig gebruik van informatica. Een veilig paswoord kiezen, is daarbij de eerste stap.

Op het Vier-programma 'Control Pedro' werd onlangs hetzelfde thema besproken. Enkele BV's bezochten de website 'Have I been pwnd' en al snel bleek hun email adres op te duiken in vroegere cyberincidenten. Dat betekent dat hun paswoord voor bepaalde diensten (bijvoorbeeld DropBox) door hackers was buitgemaakt. Als ze dat paswoord op verschillende plaatsen zouden gebruiken, betekent dat dus dat al die accounts in gevaar zijn!

'Control Pedro' ging nog een stap verder en ging op het 'Dark Web' op zoek naar de gehackte accounts van de BV's. Voor enkele euro's kochten ze hun paswoord! Maar ze deden nog enkele andere ontdekkingen: blijkbaar gebruikt een Studio 100 medewerker 'samsonengert' als paswoord... Een extra illustratie hoe zorgeloos mensen omspringen met de veiligheid van hun bedrijf.

In een vorig blogbericht hadden wij deze site ook al onder de aandacht gebracht. Dat bericht kan u hier terugvinden. De aflevering van 'Control Pedro' kan u op de website van Vier bekijken.

 

Disclaimer: Deze tekst heeft louter als doel een facet van de inhoud van de dekking op een beknopte manier toe te lichten.  Deze tekst doet geen afbreuk aan de specifieke waarborgbeperkingen, uitsluitingen, vrijstellingen en wachttijden, of enig ander gedeelte van de algemene en bijzondere voorwaarden van de polissen c.q. het verzekeringscontract dat u eventueel via ons onderschreven hebt.  Uiteraard zal er ook nooit uitgekeerd worden tot boven de contractueel verzekerde bedragen.  In het algemeen kunnen aan deze tekst geen rechten ontleend worden noch lastens CyberContract, noch lastens de verzekeraars, noch lastens de verdelende makelaars, noch lastens de dienstverleners en/of andere samenwerkende partners.


Reacties
(Gaarne inloggen of registreren om te reageren)

Volg ons

linkedin facebook twitter  email

Contacteer ons

Heeft u vragen over uw contract, uw factuur of wenst u informatie over onze producten en diensten? Vul dan hier even het contactformulier in. Wij bezorgen u zo snel mogelijk een antwoord.

Contacteer ons

Offerte

Indien u geïnteresseerd bent in een CyberCrime polis, kunt u hier online een offerte aanvragen. U hoeft slechts enkele basis gegevens te verstrekken, en wij doen de rest.

 

Bereken nu