Nieuws

januari 2016

Omdat een terugblik veel zegt over wat gaat komen : dit is wat u kan leren van de "Allianz Global Risk Barometer 2015" ? 

 

Allianz Global Risk Barometer 2015  TOP 10 Risks small

 

Bedrijven grijpen de start van een nieuw jaar vaak aan om de bedrijfsplannen en doelen weer wat scherper te stellen.   De eigen sterktes worden weer even getoetst en opportuniteiten in beeld gebracht. Maar ook de eigen zwaktes worden bekeken en bedreigingen gedetecteerd.


Om bedreigingen correct in beeld te brengen bevraagt verzekeraar Allianz elk jaar enkele honderden bedrijfsleiders naar hun inschatting van de grootste bedreigingen voor hun business, en bundelt ze de antwoorden in de zogenaamde “Allianz Global Risk Barometer”.

Wanneer we de barometer voor 2015 bekijken, dan zien we een enorme vertegenwoordiging van cyber gerelateerde bedreigingen in de TOP 10. Klik op het beeld hiernaast voor een grotere weergave.

In wat volgt zoomen we in op 4 cyber-gerelateerde TOP-bedreigingen uit deze barometer, en lichten kort toe hoe onze cyberverzekering bescherming biedt.  U zal aangenaam verrast zijn !

 

  • Bedreiging nr  1:  Bedrijfsonderbreking

Ook in 2014 stond “bedrijfsonderbreking” helemaal bovenaan in deze barometer. In tijden waarin alles sneller en steeds meer online verloopt is dit niet echt verrassend natuurlijk. 

Bedrijven worden echter steeds afhankelijker van de vele systemen/ toestellen / partners die deze manier van werken mogelijk maken.  Wanneer dit computersysteem dan faalt zijn de gevolgen vaak erg hard voor de getroffen onderneming. 

 

icon profitlossBij een bedrijfsonderbreking als gevolg van een falend computersysteem, en hack of wachtwoord-fraude  dekt onze verzekering uw winstverlies !  (Lees meer)

 

 

  • Bedreiging nr  4 : Veranderende wetgeving

Ondernemers maken zich terecht zorgen over veranderende wetgeving….en in het bijzonder in de Cyber-context mag hier een serieuze inhaalbeweging vanwege  de wetgever worden verwacht.  Eind 2015 kwam vanuit Europa al een zeer krachtig eerste pakket nieuwe spelregels waarin privacy en consumentenrechten erg centraal staan.  En waarin bedrijven de plicht hebben om betrokkenen te informeren in geval van een data-lek.  Voor wie deze nieuwe spelregels aan z’n laars lapt stelt Europa bijzonder zware boetes in het vooruitzicht die kunnen oplopen tot 20 miljoen EUR of 4% van de wereldwijde bedrijfsomzet ! (Lees meer)

 

icon legal assistanceOnze cyberverzekering beschermt bedrijven wanneer ze als slachtoffer van een gedekt cyberincident met deze wetgeving wordt geconfronteerd.  We bieden onmiddellijke juridische bijstand via onze gespecialiseerde juridische partner.  (Lees meer

 

icon informing

 Ook de kosten om betrokkenen correct te informeren zijn gedekt.  (Lees meer

 

icon administrative obligations and fines

En we betalen zelfs eventuele administratieve boetes die door een overheid worden opgelegd ! (Lees meer)

 

 

 

  •  Bedreiging nr 5 : Cybercrime, IT problemen, data-lekken

In 2014 kwam was deze bedreiging de hoogste “nieuwkomer” in de barometer (plaats 8).  En In 2015 stond hij al op de 5de plaats ! 

 

icon forensicsWordt uw bedrijf het slachtoffer van echte cyber-criminaliteit, dan stuurt onze IT-partner direct de nodige forensische IT-specialisten ter plaatse om u bij te staan indien nodig.  Onze cyberverzekering dekt zowel de kosten van dit forensisch onderzoek alsook de kosten van crisis-management. 

 

 icon cyber crimeEn zelfs het effectief betalen van losgeld hoort tot de verzekerde waarborgen (Lees meer )

 

 

 

  • Bedreiging nr 6 : Reputatie-schade (bijvoorbeeld door sociale media)

icon reputationBij reputatie-schade biedt onze cyberverzekering een bijzonder complete tussenkomst, gaande van de financiering  van een reputatie-herstelplan, dekking voor de kosten van crisis-consultants en PR-specialisten tot zelfs het terugkopen van goodwill ! (Lees meer)

 

 

Uw goede voornemens...onze wens voor 2016 !

Mogen we u een goed voornemen aanraden voor 2016 ?   Breng je cyber-risico’s in beeld met onze gratis Cybertest ! Deze test is niet commercieel van insteek en je persoonlijke gegevens of bedrijfsgegevens worden op geen enkele manier commercieel gebruikt !  Meten is weten

En bereken hoeveel onze Cyberverzekering kost voor uw bedrijf !  Dat kan heel eenvoudig online bij Cybercontract zelf  of (aan dezelfde voorwaarden) via een van onze partner-makelaars !

We wensen u en uw collega’s een cyber-veilig 2016 toe !

Volg ons

linkedin facebook twitter  email

Contacteer ons

Heeft u vragen over uw contract, uw factuur of wenst u informatie over onze producten en diensten? Vul dan hier even het contactformulier in. Wij bezorgen u zo snel mogelijk een antwoord.

Contacteer ons

Offerte

Indien u geïnteresseerd bent in een CyberCrime polis, kunt u hier online een offerte aanvragen. U hoeft slechts enkele basis gegevens te verstrekken, en wij doen de rest.

 

Bereken nu