Nieuws

CyberContract aan het woord in TRENDS (oktober 2020)

Cyberrisks en Cybercrime wordmap

De voorbije weken werkte onze vennoot Koen Druyts voor CyberContract mee aan een artikel voor het magazine TRENDS over cyberrisco's voor bedrijven. Een brandend-actueel onderwerp over het belang van gedegen preventie waarvan een cyberrisk-verzekering het logische maar ook noodzakelijke en ultieme sluitstuk vormt.

 

In het artikel  wordt Koen Druyts  daarin bijgetreden door dhr. Thomas Spitaels, principal consultant bij het Zaventemse bedrijf Cranium dat bedrijven begeleidt in hun zoektocht naar meer cyberveiligheid : "een cyberverzekering is een airbag die opengaat wanneer preventie alleen onvoldoende blijkt".  Een nul-risico bestaat helaas niet en de impact van een cyberincident is vaak groot : zo becijferde het toonaangevende onderzoeksbureau Cybersecurity Ventures dat de wereldwijde schade door cybercriminaliteit tegen 2021 zal oplopen to 6 miljard per jaar.  Dat is een verdubbeling tegenover 2015.  Ook de kans dat een onderneming door een cyberincident wordt getroffen is vandaag al erg hoog...en dit zal nog toenemen in de toekomst.

In het artikel in Trends krijg je een 6-tal TIPS om uw cyberveiligheid te verhogen en geeft Koen Druyts enkele mooie voorbeelden waarin een cyberverzekering tussenkomt. 

Een vermeden incident is 100% gewonnen...om bedrijven hiermee te helpen ontwikkelde CyberContract een gratis en online Cybertest !    Deze kost 15 minuten van uw tijd, maar u krijgt er veel voor terug : een scoring van uw bedrijfsbeleid op  basisprincipes, een scoring van de relevantie van 10 preventieve acties.  En ook een inschatting van het belang van de verschillende verzekeringsdekkingen die wij aanbieden.

Via verbeterde preventie probeer je een incident te vermijden.  Via een cyberverzekering zorg je ervoor dat uw onderneming een ernstig incident overleeft.

Want als je een groot en groeiend risico niet kan uitschakelen, is het goed verzekeren ervan simpelweg essentieel. 

Ontdek hoeveel onze cyberverzekering juist kost voor uw bedrijf: bereken je offerte online op onze site of via één van onze partners.

 

Volg ons

linkedin facebook twitter  email

Contacteer ons

Heeft u vragen over uw contract, uw factuur of wenst u informatie over onze producten en diensten? Vul dan hier even het contactformulier in. Wij bezorgen u zo snel mogelijk een antwoord.

Contacteer ons

Offerte

Indien u geïnteresseerd bent in een CyberCrime polis, kunt u hier online een offerte aanvragen. U hoeft slechts enkele basis gegevens te verstrekken, en wij doen de rest.

 

Bereken nu