Nieuws

CyberContract aan het woord in OnlineRetailer (juni 2021)

De voorbije weken werkte onze vennoot Koen Druyts voor CyberContract mee aan een artikel voor het magazine OnlineRetailer over cyberrisco's voor bedrijven. Een brandend-actueel onderwerp over het belang van gedegen preventie waarvan een cyberrisk-verzekering het logische maar ook noodzakelijke en ultieme sluitstuk vormt.

 

OnlineRetailer magazine wijdt haar hele juni-uitgave (nr. 43 van juni 2021) aan het opkomende fenomeen van cyberrisico's voor bedrijven.  In een van de vele (interessante)  artikels wordt een boeiend (online) panelgesprek samengevat.  Een van de panelleden was onze vennoot Koen Druyts !

In het artikel “Bescherm je kroonjuwelen” licht hij samen met de andere panelleden toe dat cybercrime zeker geen ‘de ver van mijn bed show’ is voor uw onderneming.

Diverse vragen krijgen er een helder en vooral verstaanbaar antwoord:

  • Schatten ondernemers hu cyberrisico's juist in ?  En hoe doe je dat dan ?
  • Hoe gaan cybercriminelen te werk?
  • Hoe kan je ze voor zijn?

Dit zijn maar enkele vragen die besproken worden.

“Vertrouw niet enkel op de blauwe ogen van je hostingpartij, websitebouwer of programmeur” is dan ook een vlijmscherpe conclusie die de panelleden maken.  Het recentste voorval met/bij hostingbedrijf ITXX bewijst hoe juist deze stelling is !

Een nul-risico bestaat helaas niet en de impact van een cyberincident is vaak groot. Ook de kans dat een onderneming door een cyberincident wordt getroffen is vandaag al erg hoog...en dit zal nog toenemen in de toekomst.

Een vermeden incident is 100% gewonnen...om bedrijven te helpen met verbeterde preventie ontwikkelde CyberContract een gratis en online Cybertest ! Deze kost 15 minuten van uw tijd, maar u krijgt er veel voor terug : een scoring van uw bedrijfsbeleid op  basisprincipes, een scoring van de relevantie van 10 preventieve acties.  En ook een inschatting van het belang van de verschillende verzekeringsdekkingen die wij aanbieden.

Via verbeterde preventie probeer je een incident te vermijden.  Via een cyberverzekering zorg je ervoor dat uw onderneming een ernstig incident overleeft.

Want als je een groot en groeiend risico niet kan uitschakelen, is het goed verzekeren ervan essentieel. 

Ontdek hoeveel onze cyberverzekering juist kost voor uw bedrijf: bereken je offerte online op onze site of via één van onze partners..

 

Volg ons

linkedin facebook twitter  email

Contacteer ons

Heeft u vragen over uw contract, uw factuur of wenst u informatie over onze producten en diensten? Vul dan hier even het contactformulier in. Wij bezorgen u zo snel mogelijk een antwoord.

Contacteer ons

Offerte

Indien u geïnteresseerd bent in een CyberCrime polis, kunt u hier online een offerte aanvragen. U hoeft slechts enkele basis gegevens te verstrekken, en wij doen de rest.

 

Bereken nu